Ένα κύριο πρόβλημα που απασχολεί τους χρήστες όλο και περισσότερο είναι η μπαταρία των smartphones. Εν έτει 2015 το λογισμικό και το hardware των smartphones έχει σχεδόν τελειοποιηθεί, κάτι βέβαια που δεν ισχύει για τις μπαταρίες, οι οποίες κρατάνε το κινητό από 1 μέρα στα περισσότερα έως 2,5 με 3 στα υπόλοιπα. 

Εδώ λοιπόν έρχεται να δώσει μια προσωρινή λύση το Power Bank ή Εξωτερική μπαταρία όπως θα λέγαμε στα Ελληνικά. Τι είναι όμως το Power Bank; Πρόκειται ουσιαστικά για μια φορητή επαναφορτιζόμενη μπαταρία που συνδέεται με το Smartphone, tablet ή οποιαδήποτε άλλη συσκευή με θύρα USB που μπορείτε να την φορτίσετε.

Παρακάτω παραθέτουμε κάποιες βασικές πληροφορίες και έναν οδηγό αγοράς για το Power Bank. 

Το βασικό που πρέπει να γνωρίζετε είναι η χωρητικότητα της μπαταρίας του κινητού σας. Η χωρητικότητα μετριέται σε milliAmpere Hour (mAh), άρα πρέπει η χωρητικότητα του Power Bank να είναι τουλάχιστον ίση ή μεγαλύτερη του κινητού μας.

 

Χωρητικότητα
Καταλαβαίνουμε λοιπόν ότι το κύριο χαρακτηριστικό είναι η χωρητικότητα του Power Bank, η οποία κυμαίνεται απ’ 2.000mAh έως 20.000mAh συνήθως. Απ’ την μία καλό είναι να διαλέξουμε εξωτερική μπαταρία με όσο μεγαλύτερη χωρητικότητα μπορούμε, αλλά απ’ την άλλη όσο μεγαλύτερη τόσο πιο ογκώδες θα είναι και θα αυξάνεται η τιμή. Συνεπώς η χωρητικότητα δεν είναι ο κύριος λόγος για την αγορά ενός Power bank. 

 

Θύρες εξόδου και Ampere
Τα περισσότερα powerbanks διαθέτουν 1 έξοδο, έτσι ώστε να φορτίζετε μια συσκευή την φορά. Πολλά όμως διαθέτουν 2 θύρες ή και περισσότερες για να φορτίζετε περισσότερες. Άλλο ένα θέμα που πρέπει να σας απασχολεί είναι τα Ampere που διαθέτουν οι θύρες USB. Για παράδειγμα το ipad για να φορτίσει θέλει έξοδο με 2.1A, άρα καλό είναι να κοιτάξετε τα τεχνικά χαρακτηριστικά του κινητού σας για να κάνετε την σωστότερη επιλογή. Βέβαια αν επιλέξετε αυτά με διπλή έξοδο το πιο πιθανό είναι να μην έχετε κάποιο πρόβλημα. 

Brand name και κατασκευή
Σίγουρα θα βρείτε τεράστια γκάμα Power Bank από διάφορες εταιρίες, σε διάφορα μεγέθη και διαφορετικά features (μην ανησυχείτε θα αναφέρουμε παρακάτω). Σίγουρα ένας λόγος επιλογής είναι η τιμή παρόλο αυτά να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί καθώς πολλές «άγνωστες» μάρκες μπορεί να σας κάνουν μεγαλύτερο οικονομικό αλλά και «τεχνικό» κακό. Τι ακριβώς θέλουμε να πούμε; Έχουν παρατηρηθεί περιπτώσεις powerbanks 10.000mAh που τελικά θα σας δώσουν μόνο 2.000mAh ή και θα άλλα που τελικά θα βλάψουν τα κινητά σας. Καλό είναι να δώσετε λίγα χρήματα παραπάνω για να αγοράσετε ένα Power Bank γνωστής εταιρίας. 

Αυτός ήταν ο βασικός και απλός οδηγός για την αγορά ενός Powerbank. Πρέπει βέβαια να προσθέσουμε και κάποια άλλα χαρακτηριστικά που θα πρέπει να προσέξετε αν θέλετε να ψαχτείτε λίγο παραπάνω. 

Στην τεράστια γκάμα που θα βρείτε θα παρατηρήσετε και διάφορα features ή και τρόπο λειτουργίας του powerbank. Κάποια απ’ αυτά είναι:
• Πρόβλημα κυκλωμάτων: Προστατεύει το κινητό σας απ’ ένα σύντομα πρόβλημα στα ηλεκτρικά κυκλώματα που υπάρχει πιθανότητα να εμφανιστεί
• Υπερ-φόρτιση: Σταματάει να φορτίζει την συσκευή σας όταν φορτίσει πλήρως
• Υπερθέρμανση: Μια δυνατότητα για να εντοπίζει υψηλές θερμοκρασίες όταν φορτίζει η μπαταρία.

 

Δείτε όλα τα PowerBank μας εδώ: http://www.ithinksmart.gr/collections/powerbank

AppleIphoneIphone 6Samsung

Αφήστε ένα σχόλιο

Όλα τα σχόλια εποπτεύονται πριν δημοσιευτούν